Βασιλόπιτα

Κατηγορία: Ζαχαροπλαστικής

Υλικά

Τσεκάρετε όσα υλικά έχετε χρησιμοποιήσει στη συνταγή

1.250 γρ. βούτυρο 82%
250 γρ. βούτυρο 99%
20 γρ. βανίλια
50 γρ. κανέλλα
50 γρ. μπέικιν πάουντερ
1.000 γρ. αυγό
375 γρ. γάλα 3,5%
1.250 γρ. ζάχαρη
350 γρ. καρύδια
20 γρ. ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Καθώς εκτελείτε τη συνταγή, τσεκάρετε τα βήματα που ολοκληρώνετε

Χτυπάμε τα βούτηρα με την ζάχαρη στο μίξερ με φτερό μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά
Προσθέτουμε τα αυγά με το γάλα σιγά-σιγά να ενσωματωθούν
Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπολοιπα υλικά μας μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη
Τοποθετούμε σε φόρμες πίτας και ψεκάζουμαι με νερό από πανω και στρωνουμε την πίτα
Ψήνουμε σε αερόθερμο στους 160 βαθμούς αναλόγως το βαρος της πίτας μας

Άλευρα Συνταγής