Βαρύ Προζυμένιο Ψωμί

Κατηγορία: Αρτοποιίας

Υλικά

Τσεκάρετε όσα υλικά έχετε χρησιμοποιήσει στη συνταγή

500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
90 γρ. αλάτι
800 γρ. προζύμι
750 γρ. νερό

Εκτέλεση

Καθώς εκτελείτε τη συνταγή, τσεκάρετε τα βήματα που ολοκληρώνετε

Παίρνουμε από τη συνταγή 2 κιλά αλεύρι, 2 κιλά νερό και το προζύμι. Τα αναμιγνύουμε και τα αφήνουμε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα για 14 λεπτά.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή 18 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένη.
Κόβουμε-μορφοποιούμε ελαφρά.
Φουρνίζουμε με ατμό σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 230 βαθμούς και άλλα 30 λεπτά στους 200 με ανοιχτό τάμπερ.