Στριφτάρι Ηπειρώτικο

Κατηγορία: Αρτοποιίας

Υλικά

Τσεκάρετε όσα υλικά έχετε χρησιμοποιήσει στη συνταγή

90 γρ. αλάτι
200 γρ. προζύμι
200 γρ. μαγιά
3.900 γρ. νερό

Εκτέλεση

Καθώς εκτελείτε τη συνταγή, τσεκάρετε τα βήματα που ολοκληρώνετε

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 2 λεπτά στη γρήγορη.
Ξεκουράζουμε για 2 ώρες περίπου σε θερμοκρασία δωματίου κάνοντας διπλώματα της ζύμης ανά 30 λεπτά .
Κάνουμε μια μίξη από αλεύρι τύπου Μ χοντρό και συμιγδάλι ψιλό 1 προς 1 και μορφοποιούμε τη ζύμη μας μέσα σε αυτό στρίβοντας την να κρατησει αλεύρι.
Ξεκουράζουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία χώρου και φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο ( 230 ) με ατμό για περίπου 30 λεπτά .