Ψωμί Πεντάλευρο Προζυμένιο

Κατηγορία: Αρτοποιίας

Υλικά

Τσεκάρετε όσα υλικά έχετε χρησιμοποιήσει στη συνταγή

500 γρ. πίτουρο από μαλακό ζυμάρι
200 γρ. αλάτι
2.000 γρ. προζύμι
7.400 γρ. νερό

Εκτέλεση

Καθώς εκτελείτε τη συνταγή, τσεκάρετε τα βήματα που ολοκληρώνετε

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 12 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 2 λεπτά στη γρήγορη.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 1,5 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Κόβουμε τη ζύμη σε βάρος περίπου 1 κιλό.
Πλάθουμε ελαφρά σε καρβέλια και τοποθετούμε ανάποδα με τη ραφή κάτω στη λαμαρίνα.
Τοποθετούμε στη στόφα για περίπου 1,5 ώρες.
Τουμπάρουμε και φουρνίζουμε με ατμό σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς και κατεβάζουμε άμεσα την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά με κλειστό τάμπερ και άλλα 20 λεπτά με ανοιχτό.