Ψωμί Αργής Ωρίμανσης από Χαρούπι & Κριθάρι

Κατηγορία: Αρτοποιίας

Υλικά

Τσεκάρετε όσα υλικά έχετε χρησιμοποιήσει στη συνταγή

125 γρ. αλάτι
4.500 γρ. νερό παγωμένο
10 γρ. μαγιά
10 γρ. υγρή βύνη

Εκτέλεση

Καθώς εκτελείτε τη συνταγή, τσεκάρετε τα βήματα που ολοκληρώνετε

Ζυμώνουμε όλα μαζί για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 3 λεπτά στη γρήγορη.
Τοποθετούμε σε λαδωμένη λεκάνη και ξεκουράζουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα κάνουμε δύο διπλώματα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 18 ώρες.
Αφήνουμε εκτός ψυγείου για 1 ώρα, ώστε να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κόβουμε-μορφοποιούμε ελαφρά.
Ξεκουράζουμε για άλλη 1 ώρα
Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς με ατμό και κατεβάζουμε άμεσα στους 210 βαθμούς.
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά με ανοιχτό τάπμπερ.