Μετσόβου

Κατηγορία: Αρτοποιίας

Υλικά

Τσεκάρετε όσα υλικά έχετε χρησιμοποιήσει στη συνταγή

500 γρ. συμιγδάλι ψιλό
90 γρ. αλάτι
90 γρ. μαγιά
150 γρ. ξινό προζύμι
3.900 γρ. νερό

Εκτέλεση

Καθώς εκτελείτε τη συνταγή, τσεκάρετε τα βήματα που ολοκληρώνετε

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί με τα ¾ από την ποσότητα του νερού και το υπόλοιπο σιγά–σιγά για 7 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 3 λεπτά στη γρήγορη
Ξεκουράζουμε για περίπου μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου
Κόβουμε και μορφοποιούμε ελαφρά
Βάζουμε στη στόφα για περίπου άλλη μισή ώρα
Τουμπάρουμε και ψήνουμε απευθείας σε ταμπάνι με ατμό σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 και κατεβάζουμε άμεσα στους 210 για περίπου 40 λεπτά