Κέικ Βανίλια

Κατηγορία: Ζαχαροπλαστικής

Υλικά

Τσεκάρετε όσα υλικά έχετε χρησιμοποιήσει στη συνταγή

800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
12 τεμ. αυγά (medium)
600 γρ. γάλα 3,5%
60 γρ. μπέικιν πάουντερ
10 γρ. βανίλια

Εκτέλεση

Καθώς εκτελείτε τη συνταγή, τσεκάρετε τα βήματα που ολοκληρώνετε

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το αλεύρι σε μιξερ με το φτερό για περίπου 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα
Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε στην τρίτη ταχύτητα για άλλα 3 λεπτά
Τοποθετούμε σε φόρμες
Ψήνουμε σε αερόθερμο στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά [500 γρμ φόρμα]
Για παραλλαγή σοκολάτας αφαιρούμε 40 γρ. αλεύρι και προσθέτουμε 40 γρ. κακάο

Άλευρα Συνταγής