Ciabatta

Κατηγορία: Αρτοποιίας

Υλικά

Τσεκάρετε όσα υλικά έχετε χρησιμοποιήσει στη συνταγή

25 γρ. μαγιά νωπή
60 γρ. αλάτι
150 γρ. ελαιόλαδο
2.400 γρ. νερό

Εκτέλεση

Καθώς εκτελείτε τη συνταγή, τσεκάρετε τα βήματα που ολοκληρώνετε

Κάνουμε ένα poolish με τα 750 γρ. αλεύρι τύπου 55%, 750 γρ. νερό και 5 γρ. μαγιά από τη συνταγή μας και το αφήνουμε για 4 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτουμε το έτοιμο poolish στην υπόλοιπη συνταγή μας και ζυμώνουμε για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 7 λεπτά στην γρήγορη.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας για 2 ώρες σε λαδωμένη λεκάνη και κάνουμε διπλώματα ανά 30 λεπτά.
Τουμπάρουμε σε καλά αλευρωμένο πάγκο και κόβουμε κατά βούληση.
Ξεκουράζουμε για 30 λεπτά και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (230 βαθμούς) με ατμό.