Χωριάτικο Προζυμένιο (Καλαθάκι)

Κατηγορία: Αρτοποιίας

Υλικά

Τσεκάρετε όσα υλικά έχετε χρησιμοποιήσει στη συνταγή

800 γρ. προζύμι
90 γρ. αλάτι
3.200 γρ. νερό

Εκτέλεση

Καθώς εκτελείτε τη συνταγή, τσεκάρετε τα βήματα που ολοκληρώνετε

Ζυμώνουμε όλα μαζί για 12 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 1 λεπτό στη γρήγορη.
Ξεκουράζουμε για 1 ώρα σε λαδωμένη λεκάνη με δύο διπλώματα.
Κόβουμε-μορφοποιούμε και τοποθετούμε σε καλαθάκια με τη ραφή προς τα πάνω.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 18-24 ώρες.
Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τουμπάρουμε και χαράζουμε με μαχαίρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς με ανοιχτές πόρτες για περίπου 40 λεπτά.