Brioche

Κατηγορία: Αρτοποιίας

Υλικά

Τσεκάρετε όσα υλικά έχετε χρησιμοποιήσει στη συνταγή

270 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. αλάτι
1140 γρ αυγό
540 γρ. κρόκο
210 γρ. ιμβερτοζάχαρο
150 γρ. γάλα
100 γρ. μαγιά χρυσή νωπή
1350 γρ. βούτυρο 82%

Εκτέλεση

Καθώς εκτελείτε τη συνταγή, τσεκάρετε τα βήματα που ολοκληρώνετε

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το βούτυρο για 7 λεπτά στην 1η ταχύτητα
Προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια από ψυγείο και ζυμώνουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου στη 2η ταχύτητα
Τοποθετούμε σε ένα τελάρο με καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο για 18 ώρες
Μορφοποιούμε σε ότι σχήμα θέλουμε ή με γεμίσεις
Στοφάρουμε σε 34º με 70% υγρασία
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο κατά προτίμηση αερόθερμο στους 165º με 175º